• Illustratie met sfeerbeeld voor de pagina Randvoorwaarden

Randvoorwaarden

Samenvatting randvoorwaarden en selectieprocedure voor bouwgroepen. 

In Zilverackers krijgen verschillende partijen en initiatieven een plek. We voeren al een aantal gesprekken met groepen en er is een aantal reserveringen. Maar er is ook nog veel mogelijk.

Randvoorwaarden

Houd er rekening mee dat je uiteindelijk aan een aantal randvoorwoorden moet voldoen om kans te maken om een locatie in Zilverackers toegewezen te krijgen. Denk hierbij ondere andere aan:

 1. Jouw groep scoort minimaal 10 punten op de kwaliteitsroos. Waarbij je geen ‘slecht’ mag scoren. Te beoordelen door het kwaliteitsteam Zilverackers.
 2. Een professionele bouwbegeleider (KvK geregistreerd en aantoonbare ervaring) of een marktpartij die ervaring heeft met woningbouwontwikkeling begeleidt jouw groep.
 3. Jouw groep voldoet aan het dan geldend grondbeleid van de gemeente Veldhoven, aan het dan geldend bestemmingsplan en het dan actuele bouwbesluit.
 4. Jouw groep voldoet aan de definitie van een bouwgroep. En voor minimaal 70% van de te bouwen huizen of ondernemersruimtes is een particulier bouwgroeplid bekend.

Deze vier punten geven een indruk van de voorwaarden.dames aan tafel small

Selectie methode op hoofdlijnen

Voordat wij een grondovereenkomst sluiten, moet je op hoofdlijnen rekening houden met de volgende stappen.

 • Stap 0

  Registratie van jouw bouwplan

  1. Na registratie ontvang je de ‘checklist kwaliteitsroos’ als invulformulier per mail. Deze ontvangen wij graag volledig ingevuld en ondertekend per mail retour.

 • Stap 1

  Planvorming

  1. Het kwaliteitsteam Zilverackers toetst jouw plan aan de ‘checklist kwaliteitsroos’. Hierop moet je minimaal 10 punten scoren, waarvan geen ‘slecht’.

  2. Wanneer de toetsing in orde is en voor minimaal 25% van de te bouwen huizen of ondernemersruimtes een particulier bouwgroeplid bekend is, gaan we door naar stap 3.

 • Stap 2

  Uitwerking

  1. Twee of drie bouwgroepleden presenteren het uitgewerkte plan aan het kwaliteitsteam Zilverackers. Je presenteert een wensplanning, de beoogde locatie, de consistente kwaliteit op de kwaliteitsroos en je geeft inzicht in de haalbaarheidskans (financieel, wet-/regelgeving quick scan), .

  2. Wanneer het kwaliteitsteam aandachtspunten heeft, werkt de groep deze eerst uit en toont de verbetering aan voordat het proces verder gaat. 

  3. De bouwgroep dient een verzoek en een planning in voor de beoogde locatie.

  4. Een mogelijke reservering van de overeengekomen locatie voor jouw bouwgroep volgt wanneer het plan aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • Voor minimaal 70% van de te bouwen huizen of ondernemersruimte is een particulier bouwgroeplid bekend.
  • Het plan laat een consistente kwaliteit zien op de kwaliteitsroos (oordeel Kwaliteitsteam).
  • De bouwgroep heeft de haalbaarheid van de planning en het plan (financieel en wet-/regelgeving) op hoofdlijn aangetoond (oordeel Kwaliteitsteam).
  • De beoogde locatie is beschikbaar.
  • De beoogde locatie is binnen de gewenste planning beschikbaar.
  1. We leggen de reservering van de locatie  vast in een intentieovereenkomst. Bij gelijke geschiktheid van meerdere bouwgroepen voor één locatie volgt loting bij een notaris.

 • Stap 3

  Ontwikkeling.

  1. De bouwgroep werkt het plan uit naar een voorlopig ontwerp.

  2. Voor de 2e keer presenteert de bouwgroep het plan aan het Kwaliteitsteam Zilverackers en bewoners.

  3. Wanneer deze 2e persentatie een consistent beeld laat zien op de kwalieitsroos en deze voldoet aan alle randvoorwaarden (procedure en selectiedocument najaar 2019) kan de bouwgroep het voorlopig ontwerp uitwerken naar een definitief ontwerp.

  4. Omgevingsvergunningsprocedure thumb externe link pictogram.

  5. Wanneer we de de omgevingsvergunning afgeven volgt een grondovereenkomst.

Illustratie van een cactus

Ontwikkelen en bouwen

Het hele proces van ontwikkelen en bouwen is natuurlijk veel uitgebreider. Kijk hier voor meer informatie over de fasering van een bouwproces(295 kb)

Deze website geeft een indruk van de mogelijkheden om zelf te bouwen in Zilverackers. Uiteindelijke toewijzing van een grondpositie is van meerdere factoren afhankelijk. 

De inhoud van deze website is met de kennis van juni 2019 opgesteld. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Logo Zilverackers

Zilverackers
gemeente Veldhoven
Meiveld 1
5501 KA Veldhoven

Telefoon: 14 040
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.