Bee the Change

Deze groep wil wonen in een zo groen mogelijke omgeving. De gedeelde visie op Natuurlijk Ouderschap staat hierbij centraal; de behoefte om tot rust te komen in de natuur en om deze natuur te delen met de kinderen en ouders.

Natuurlijk Ouderschap
Het betreft (jonge) gezinnen die biologisch en milieubewust leven, die rustig willen wonen en proberen om een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk achter te laten. Een plek waar het leven allemaal wat meer volgens het ritme van de natuur verloopt. Leven in de natuur, mét de natuur waarbij samen er wat moois van wordt gemaakt. Hoogstwaarschijnlijk gaat het ontwerpbureau Woonpioniers hierbij helpen om het energievraagstuk op een groene manier met het landschap te verweven.

Collectief wonen in 'small houses'
Small houses zijn een stapje groter dan tiny houses en geschikter voor gezinnen om in te wonen.  Men wil liever een grote tuin met veel natuur dan een groot huis. Als inspiratiebron vinden we de houtstijl en grote ramen van de huizen “Indigo” van architectenbureau Woonpioniers mooi. Dit zijn modulaire small houses die aan ieders wensen zijn aan te passen. Samen vormt dit zich tot een aantrekkelijk ensemble; ieder huisje uniek en op maat, maar toch behorend tot dezelfde familie. Woonpioniers zijn expert op het gebied van duurzaam en ecologisch verantwoord wonen. Zij faciliteren graag een nieuwe leefstijl: de leefstijl van de toekomst in harmonie met de natuur.

Omdat de Indigo qua prijsklasse niet voor iedereen haalbaar blijkt, kijken we ook naar “het Kikkerhuisje” (Mansion versie) van Kleinisgroter.nl en het “Wickelhuisje”. Samen met Woonpioniers onderzoeken we nog andere mogelijkheden zoals een kashuis, een gedeelte zelf bouwen, een houtskelet huis, een containervorm of een zelfbouw- kliksysteem. Verder onderzoeken we de mogelijkheden om een wooncorporatie de gelegenheid te geven om een of meerdere sociale huur-/koopwoningen te plaatsen.

 

Samen zijn
Centraal staat de natuurspeeltuin voor kinderen met daarbij een open ontmoetingsplek voor de ouders om op adem te komen. Juist in deze technologische tijd is het van belang om kinderen weer te laten kliederen in de modder en kennis te laten maken met waar ons eten vandaan komt. Dit wordt bereikt door zoveel mogelijk zelfvoorzienend uit de permacultuur moestuin en het voedselbos te leven. Naast de speelplek is er transparant gebouw waar ruimte is voor oude ambachten en een gedeelte voor activiteiten zoals breien, boetseren, schilderen en yoga. Voor de permacultuur moestuin en het voedselbos wordt er een plek gereserveerd om onderzoek te doen naar welke planten 200 jaar geleden in het Brabantse landschap door de bevolking werden gehouden. Op deze manier worden de Brabantse roots geëerd.

Contact

Wil je meer informatie ontvangen of je aanmelden voor deze bouwgroep? Neem dan contact op met Nora de Vries-Toeter via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Logo Zilverackers

Zilverackers
gemeente Veldhoven
Meiveld 1
5501 KA Veldhoven

Telefoon: 14 040
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.