• Illustratie met sfeerbeeld

Boserf

Wonen aan een erf met een boskarakter, omzoomd door monumentale bomen. 

Gezamenlijk wonen in het groen

De opzet lijkt op die van de Brabantse boerenerven: een woning aan de straat, erachter een variatie aan schuren en bijgebouwen. De bewoners hechten veel waarde aan méér dan alleen wonen. Ze willen graag kleiner gaan wonen en meer samen gaan doen.

Achter de grote beukenboom aan de straat komt een gezamenlijk gebouw, de centrale schuur. Hier komt een huiskamer, een plek waar bewoners samen van alles organiseren of gewoon even binnenlopen. Ook kunnen hier meer werkgerelateerde activiteiten plaatsvinden, zoals een workshop. In de schuur komt verder een klusruimte en tuinberging. Iedere woning heeft een kleine privé tuin; er wordt grote waarde gehecht aan privacy, maar er is ook veel gezamenlijke buitenruimte.

Duurzaam en gezond
Boserf grenst aan een groenstrook met bomen, die onder regie van de gemeente als ‘voedselbos’ wordt ingericht. Er komt een directe verbinding tussen het eigen erf met grote moestuin en dit voedselbos, met eetbare planten en struiken, fruit- en notenbomen. Dus duurzame en gezonde voedselproductie!

Niet alleen de omgeving is groen, ook de woningen worden heel duurzaam; we realiseren namelijk nul-op-de-meter woningen! Auto’s worden geparkeerd in twee hoven aan de rand van het erf in een parkeerhof, zodat het gezamenlijke erf groen en autovrij kan blijven. Het stedenbouwkundige plan voor het erf is op hoofdlijnen al ontworpen, maar bewoners hebben nog veel inspraak in het ontwerp van hun eigen woning.

bankje

Samen leuk oud worden
Het gaat om mensen die van de natuur houden, die graag de handen uit de mouwen steken in de moestuin of het voedselbos om daarna lekker uit te rusten op een bankje onder de beukenboom. Mensen die bereid zijn om klaar te staan voor elkaar en die houden van gezelligheid.
De leeftijd is bij benadering tussen 50 en 80 jaar oud, maar jonger en ouder mag ook. Alle woningen zijn levensloopbestendig zodat bewoners in dit project kunnen blijven wonen tot hun honderdste. In het plan zijn geschakelde én vrijstaande woningen voorzien.

De bouwgroep zoekt mensen die op korte termijn aan de slag willen gaan met de ontwikkeling, want dat kan op deze plek. Najaar 2021 moet de bouw gaan starten!

Contact

De Boserf bouwgroep heeft een eigen website, waar je meer informatie vindt: boserf.nl. Heb je vragen, wil je graag in contact komen met een van de initiatiefnemers of je aanmelden voor deze bouwgroep? Neem dan contact op met Eddy Markovic via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Logo Zilverackers

Zilverackers
gemeente Veldhoven
Meiveld 1
5501 KA Veldhoven

Telefoon: 14 040
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.