• Illustratie met sfeerbeeld

Samen Leven

Samen milieubewust wonen en genieten met actieve ouderen die de laatste decennia van hun leven tot een groot succes willen maken.

Milieubewust

De bouwgroep Samen Leven is voor alleenstaande ouderen (60+) die het milieu een warm hart toedragen en het niet erg vinden om een stapje terug te doen in luxe. Het project bevat idealiter zo’n 25 woonunits: kleine, vrijstaande huisjes die milieuvriendelijk gebouwd zijn. De vrijstaande huisjes zijn echter wel betaalbaar, en bevinden zich in een groene omgeving.

Actief en gemotiveerd

Samen Leven is bedoeld voor (nu nog) zelfvoorzienende ouderen die gemotiveerd zijn om gezamenlijk te genieten van deze fase in hun leven. Bijvoorbeeld door het organiseren van muziek- en kampvuuravonden en buurtbarbecues. Deze actieve ouderen willen er voor elkaar zijn als er hulp nodig is, bijvoorbeeld door elkaar een lift te geven of boodschappen mee te nemen voor een ander.

Gedeelde voorzieningen

Wellicht zijn er afspraken te maken over gedeelde voorzieningen, zoals deelauto’s, een gemeenschappelijke ruimte waar de bewoners ‘s ochtends een kopje koffie met elkaar kunnen drinken of een kaartje met elkaar kunnen leggen. Dit volgt uit overleg met de groep.

Contact

Wil je meer informatie ontvangen of je aanmelden voor deze bouwgroep? Neem dan contact op met Lucie Brouwers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Logo Zilverackers

Zilverackers
gemeente Veldhoven
Meiveld 1
5501 KA Veldhoven

Telefoon: 14 040
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.