• Illustratie met sfeerbeeld

Wonen voor Gevorderden

Deze bouwgroep kiest voor méér dan alleen wonen. Het behoud van eigen privacy is belangrijk, maar wel in verbondenheid met de medebewoners.

Klaar staan voor elkaar

Deze groep wilt graag kleiner gaan wonen, met een bewuste keuze voor hun woontoekomst. Zoals vroeger samen wonen aan een erf waar je elkaar spontaan tegenkomt en waar je klaar staat voor elkaar. Zelf de handen uit de mouwen steken houdt je langer gezond en blij, en iedereen is wel ergens goed in. Zo blijft de zorg langer buiten de deur en als het nodig is regel je het samen.

Zowel huur als koop
Bijzonder aan dit project is het inclusieve karakter: er komen zowel huur- als koopwoningen in verschillende prijsklassen. De deelnemers willen graag bijdragen aan een duurzamere samenleving en ze houden van groen om zich heen. Naast een eigen buitenruimte komt er een moestuin die samen wordt onderhouden en waar ook de buurt van mee kan genieten.

Gevorderd, sociaal, vitaal

De term Wonen voor Gevorderden wordt niet voor niets gebruikt: het gaat om mensen die veel woonervaring hebben en die er in deze fase voor kiezen om samen met anderen een woongemeenschap te vormen. De leeftijd ligt nu ongeveer tussen de vijftig en tachtig jaar, maar jonger of ouder mag ook. De bewoners kiezen voor een levensloopbestendige woning zodat ze in dit project kunnen blijven wonen tot hun honderdste. Maar vooral willen deze mensen actief deel blijven nemen aan het leven. Ze bewaken hun privacy en willen tegelijk veel samen ondernemen. 

Mobiliteit

Belangrijk is een locatie met een korte afstand tot het centrum van Veldhoven en dichtbij een bushalte; dit zijn voorwaarden om zo lang mogelijk mobiel te kunnen blijven. Parkeren wordt geclusterd in een parkeerhof, omgeven door groen, zodat het gezamenlijk erf groen en autovrij kan blijven.

Contact

Wil je meer weten over deze bouwgroep? Neem dan contact op met initiatiefnemer Magdaleen Kroese via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Logo Zilverackers

Zilverackers
gemeente Veldhoven
Meiveld 1
5501 KA Veldhoven

Telefoon: 14 040
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.