• Illustratie met sfeerbeeld

Zandparel Acker

Modern wonen op een gezamenlijk domein in de ongerepte natuur. 

Historie

Zand loopt als een rode draad door de historie van Veldhoven. Op de vroegere zandgronden van Noord-Brabant waren boeren innovatief om hun gewassen te kunnen verbouwen. Deze historie die de plek met zich meebrengt wordt dan ook zichtbaar bij de Zandparel Acker. Het trots zijn op de historie en de ‘roots’ van de Brainport regio staat hier centraal met het prachtige landschap van bos, weiland en stad. Dit wordt zichtbaar door een ongerepte natuurlijke omgeving met contrasterende moderne architectuur. Gezamenlijk domein
Op de Zandparel Acker realiseren we een gezamenlijk domein. Huizen die op zichzelf staan, maar die met elkaar verbonden zijn door het groen. De moderne, strakke huizen contrasteren met de omgeving en staan midden in de ongerepte natuur waardoor er geen hekken of vaste kaders nodig zijn: hoogteverschillen in de begroeiing en de verschillende posities van de huizen zorgen voor voldoende vrijheid en privacy. Op deze manier ontstaat er een oase van rust en ruimte, waarbij er een gezamenlijke verbinding ontstaat. Het is een gebied waar de inheemse Brabantse natuur de kans krijgt om zich te ontwikkelen. De bewoners gaan, al dan niet in samenwerking met de gemeente, door middel van stimulerende maatregelen zoals bijenkasten, vogelhuisjes, insectenhotels of een pluk- of groentetuin de natuur stimuleren en controleren. Auto’s zijn ondergeschikt aan het overige verkeer: wel komen er laadpunten voor elektrische auto’s. Verder komt er voldoende ruimte voor fietsers en wandelaars.

Echt modern met echt natuurlijk

Voor de lichte en open huizen gebruiken we materialen die horen bij de historische Veldhovense zandgronden. Denk hierbij aan beton, hout, cortenstaal, zwart staal natuursteen en riet. Dit creëert een moderne uitstraling waarbij de historie van de plek in acht wordt genomen. De energietransitie wordt ingevuld door bijvoorbeeld een passiefhuis, door duurzame isolatie oplossingen, door het hergebruik van hemelwater of door het gebruik van een warmtepomp. Op deze manier zijn de huizen levensloopbestendig.

Droom realiseren

De Zandparel Acker is bedoeld voor bewoners die de droom hebben om hun laatste huis exact naar eigen inzicht in te richten en die willen investeren in zichzelf én in anderen om zo tot een geweldig thuis in een fijne buurt te komen. Mensen die het prettig vinden om met een aantal gelijkgestemden in een gezamenlijk domein te wonen en dit samen te onderhouden. Voldoende op jezelf, maar toch ook met elkaar. Af en toe komen jullie bij elkaar op de borrel, maar jullie lopen de deur zeker niet plat bij elkaar.

Contact

Geïnteresseerden kunnen een presentatie opvragen over het concept, inclusief een moodboard van de architectonische stijl en de omgeving. Wil je deze ontvangen of je aanmelden voor deze bouwgroep? Neem dan contact op met Willem en Femke Schoormans via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Logo Zilverackers

Zilverackers
gemeente Veldhoven
Meiveld 1
5501 KA Veldhoven

Telefoon: 14 040
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.