Update: de Woningbouwversnelling

Op 3 december 2019 heeft het college van burgemeester en wethouders de ‘Aanpak woningbouwversnelling’ in Veldhoven vastgesteld. In dit nieuwbericht leggen we je uit waarom en wat dit betekent voor samen bouwen in Zilverackers.

SGE-Woondeal
In maart 2019 heeft het Stedelijk Gebied Eindhoven (SGE) samen met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en de Provincie Noord-Brabant, de zogenaamde SGE-Woondeal gesloten. Hierin is afgesproken dat de regio de komende 5 jaar 27.000 woningen zal realiseren. Voor Veldhoven betekent dit dat de totale woningbouwproductie van 2020 t/m 2024 moet verdubbelen van 1.000 naar 2.000 woningen. Hiermee hoopt de gemeente een passend antwoord te geven op de grote vraag naar woningen in Veldhoven.

Aanpak Woningbouwversnelling
Om deze opgave als gemeente te kunnen realiseren, moet er voldoende capaciteit zijn. Hiervoor heeft het college de ‘Aanpak woningbouwversnelling’ vastgesteld. Een deel van de woningbouwproductie, met name grotere projecten, worden versneld gerealiseerd en andere projecten in tijd pas later. Projecten en initiatieven worden beoordeeld op hun bijdrage aan de versnelling. Op basis daarvan wordt besloten of projecten in aanmerking komen voor de versnelde aanpak, en wanneer deze gerealiseerd worden.

Wat betekent dit voor samen bouwen in Zilverackers?
Lopende Samen bouwen/CPO-initiatieven zijn intussen beoordeeld op hun bijdrage aan de woningbouwversnelling. Hieruit volgt dat er in Zilverackers dit jaar ruimte is voor één CPO initiatief. Dat is het Ecodorp, waarmee de gemeente al een aantal jaar in gesprek is. Vanaf 2021 gaat de gemeente met de volgende CPO bouwgroepen aan de slag. Met deze aanpak is een aantal randvoorwaarden gewijzigd. Deze vind je in het nieuwe processchema

Aansluiten bij kansrijke bouwgroepen
Op dit moment zijn we in gesprek met een aantal verschillende en kansrijke bouwgroepen. Wanneer je nog geïnteresseerd bent in samen bouwen in Zilverackers, dan adviseren we je om je aan te sluiten bij een van deze groepen. Bekijk hier welke dit zijn. Op deze manier maak je de grootste kans om je woondroom van samen bouwen in Zilverackers waar te maken.

Vragen of hulp nodig?
Heb je vragen? Of heb je hulp nodig om in contact te komen met de initiatiefnemers van de bouwgroepen? Aarzel dan niet om ons te mailen of te bellen. We helpen je graag!

Contactpersoon: Focco Nijssen
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoonnummer: 14 040

Logo Zilverackers

Zilverackers
gemeente Veldhoven
Meiveld 1
5501 KA Veldhoven

Telefoon: 14 040
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.