Het kopen van een zelfbouwkavel begint bij het goede gevoel

Binnenkort start de verkoop van 18 vrije zelfbouwkavels in Zilverackers. Verspreid over 3 buurten: het Bosacker gehucht, De Nieuwe Erven en Wonen in de Natuur. Dé kans om hier jouw droomhuis te bouwen. Jerome en Jan-Hein, beiden stedenbouwkundig beleidsadviseur bij de gemeente Veldhoven, vertellen alles over de uitstraling van Zilverackers en geven tips voor het kopen van een kavel. 

Dorps met stadse voorzieningen

Wonen in Zilverackers betekent wonen in de natuur, dorpsleven en een stadse omgeving. Met één voet in het groen en met de andere bij de winkels en alle voorzieningen in het CityCentrum. Hier ervaar je de dorpse kwaliteiten en voldoende ruimte voor privacy. Jerome licht toe: “De kracht van Zilverackers ligt in het groene karakter en de kleinschaligheid. Het groen voert de boventoon en het wonen past zich daarop aan.”

Biodiversiteit

Over hoe het groene karakter in Zilverackers vorm krijgt vertelt Jan-Hein verder: “Het nieuwe groen stemmen we af op de bestaande beplanting. We hebben gekozen voor inheemse soorten die passen op zandgrond, zoals eikenbomen, lindebomen, veldbomen, krentenbomen en struiksoorten zoals een veldesdoorn, brem en een lijsterbes. Ook plaatsen we eetbare fruit- en notenbomen. Zo pluk je tijdens je wandeling een appel, peer of walnoot. In Zilverackers wordt bovendien overal klimaatadaptief en natuurinclusief gebouwd, dat betekent dat alles wat gebouwd wordt, goed past bij het klimaat en de natuur.” 

Ervaar de locatie

Tot slot deelt Jan-Hein twee waardevolle tips voor het kopen van een kavel. Zijn eerste tip: “Een kavel koop je niet zomaar even. Daar komt heel wat bij kijken. Aangezien de kavels over 3 buurten verspreid liggen, is het belangrijk om uit te zoeken of de locatie van de kavel bij jouw wensen past. Daarna komt de rest. Neem daarom je picknickmand mee en ga op pad. Voel of je blij wordt van de plek en als je in de buurt een mooi huis ziet, bel dan gewoon eens aan. Onze ervaring is dat de bewoners supertrots zijn en het leuk vinden om je van alles te vertellen.”

Sfeer en uitstraling

De laatste tip die Jan-Hein graag wil meegeven: “Oriënteer je goed op wat je wilt kopen, bekijk wat de mogelijkheden zijn en vergeet vooral de financiële kant niet. Gelukkig denken de meeste mensen daar goed over na. Ieder buurtje heeft zijn eigen sfeer en uitstraling. In de kavelpaspoorten en op de buurtenpagina’s op de website geven we de sfeer en de bebouwingsmogelijkheden van de 3 buurten weer. Zo ben je bij de ene kavel vrij om je eigen keuze te maken, terwijl bij andere kavels bijvoorbeeld de kleuren, materialen en bouwstijlen zijn vastgesteld.”

Blijf op de hoogte

Ben jij geïnteresseerd in het (laten) bouwen van jouw droomhuis? Meld je dan aan als geïnteresseerde in zelfbouwen in Zilverackers. Zo ben je als eerste op de hoogte van het laatste nieuws.