Vragen

Heb je een vraag over de mogelijkheden in Zilverackers? Kijk dan eerst bij de veelgestelde vragen hieronder.

Welke woningen in Huysackers zijn er nu beschikbaar?

Voor het aanbod nieuwbouwwoningen ga je naar de website van Huysackers

Kan ik mij nog aansluiten bij een bouwgroep?

Dat kan! De mogelijkheden om je aan te sluiten bij een bouwgroep kun je het beste bespreken met de initiatiefnemers. Kijk op de pagina 'bouwgroepen' voor de contactgegevens per bouwgroep.

Wat is een bouwgroep eigenlijk?

In een bouwgroep ontwikkel je samen met anderen een woonbuurt, woongebouw of ondernemershuis waar je zelf in woont of onderneemt. Je bent samen met andere leden uit de bouwgroep opdrachtgever. Een bouwgroep bestaat uit meer dan vier personen of huishoudens. Tijdens het ontwikkel- en bouwproces ga je samen als bouwgroep aan het werk. Elk uiteindelijk huis of uiteindelijke gebouw wordt per lid van de bouwgroep op naam gezet. Een professioneel bedrijf kan ook namens een bouwgroep handelen. Het woord 'bouwgroep' is een verzamelnaam voor: Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) en Mede Opdrachtgeverschap (MO).

Kan ik zelf een nieuwe bouwgroep starten?

Helaas is de aanmeldperiode voor het starten van een bouwgroep gesloten. Wel is het mogelijk om bij een bestaande bouwgroep aan te sluiten.

Wat zijn de kosten van een vrije kavel?

Ga voor het aanbod en prijzen naar de website van gemeente Veldhoven. 

Heb ik invloed op de inrichting van het openbaar gebied?

Ja en nee. De gemeente moet voor iedere wijk keuzes maken voor de bereikbaarheid en de inrichting van het landschap en de openbare ruimte. Voor iedere buurt gaat de gemeente graag met bouwgroepen en bewoners in gesprek over de inrichting van en het zorgen voor groen en speelplekken.

Staat jouw vraag er niet bij?

Neem dan contact op met Marcia de Leeuw en Anneke Reijnen van de gemeente Veldhoven door een mail te sturen naar: info@zilverackers.nl