Omgeving

Woon je in Huysackers, dan kan je gebruik maken van de mogelijkheden die Veldhoven heeft. Met de winkels in de Kromstraat op fietsafstand zijn de dagelijkse boodschappen dichtbij. Met het Sondervick College aan het zuiden van de wijk. Ook zijn er plannen voor kinderen, zoals een basisschool en speelplekken in Huysackers.

Winkels

De winkels aan de Kromstraat bieden je een ruim assortiment voor de dagelijkse boodschappen. Haal je verse broodjes bij de bakker en je vleeswaren bij de Keurslager. Wil je meer? Een stukje verderop in Veldhoven vind je het Citycentrum met meer dan 100 winkels en horecagelegenheden.

Onderwijs

Vlakbij Zilverackers liggen verschillende scholen, waaronder de brede school MFA Midden. Deze school biedt verschillende mogelijkheden rondom onderwijs aan. Zoals een naschoolse opvang, sport, welzijn en cultuur. Daarnaast biedt Het Sondervick College onderwijs voor middelbare scholieren op vmbo-, havo- en vwo-niveau.

In Huysackers liggen ook twee basisscholen zodat de kinderen in hun eigen omgeving naar school kunnen. Ook is er een kinderdagverblijf en twee buitenschoolse opvangen. Op dit moment is er een tijdelijk gebouw geplaatst aan de Veldacker voor: 

  • Openbare Basisschool Dick Bruna, locatie Zilverackers
  • Basisschool de Brembocht, Huysackers
  • Buitenschoolse opvang ikOOK!
  • Nummereen dagopvang en buitenschoolse opvang

Sport en spel

Scouting, korfbal, atletiek… voorbeelden van sporten die je in Veldhoven kan doen. In Huysackers zijn er voor de kinderen straks ook genoeg mogelijkheden om buiten plezier te maken. Op allerlei plekken in de wijk komen er verschillende speelplekken.

Cultuur

Voor cultuur kun je naar theater De Schalm. Geniet hier van klassiek ballet, jazzmuziek of een cabaretvoorstelling. Daarnaast heeft het theater ook een eigen filmhuis. Voor meer bioscoopfilms ga je naar Cinema Gold. Verder vind je in Veldhoven een bibliotheek, muziekschool Art4U en museum ’t Oude Slot.

Bron: nieuwbouw-huysackers.nl