De 9 buurten van Zilverackers

Elk buurtje heeft zijn eigen en bijzondere karakter. Het woonaanbod wisselt per buurt. Van woongroepen en huurwoningen tot ruime kavels (stukken grond) in de natuur!

Huysackers

Een duurzaam gebouwd dorp, waar je de typische Brabantse gezelligheid voelt.

Bosackergehucht

Een buurtje dat op de overgang van twee verschillende landschappen ligt.

De Nieuwe Erven

Een buurt gemaakt om te delen. Aan het zuiden van Huysackers.

Het Gehucht

Aan het oostelijk deel van Huysackers ligt een wat grotere buurt met een eigen karakter.

Villapark in het bos

Verstopt in het bos, ligt een rustige villawijk. Hier is het straks heerlijk wonen in ruime villa's.

Het Klooster

'Het Klooster' ligt verstopt in het bos. De bijzondere ingang en de oude oprijlaan maken het een unieke plek om te wonen.

Bosgehucht

In het Bosgehucht woon je rustig. De toekomstige woningen komen midden in het bos te staan.

Wonen in de natuur

In de meest zuidelijke buurt van Zilverackers is de natuur belangrijk. Hier geven we veel aandacht aan ontspanning en plezier.

Landschappelijke Erven

Hier zijn de natuur, duurzaamheid en verschillende soorten planten en dieren belangrijk. Er komen hier maar een paar woningen.

Wat zijn 'gehuchten'?

De kleine buurten van Zilverackers worden ook wel 'gehuchten' genoemd. Er liggen acht gehuchten om Huysackers heen, het centrale punt. Elk gehucht (buurtje) heeft een eigen karakter. Dit komt omdat elk gehucht een andere grootte en een bijzondere ligging in het landschap heeft. Aan de kant van het noorden liggen twee gehuchten aan de 'Eindhovensebaan'. Het ene gehucht ligt aan de grens van het bos en akkerland. Het andere gehucht in het bos. 

Verstopt in het bos liggen ook een villawijkje en een kloostergebouw. Aan het oosten van Huysackers ligt een gehucht op het kruispunt van de 'Antwerpsebaan' en een nieuwe route van noord naar zuid. Aan het zuiden van Huysackers liggen drie groepen grond in een open landelijk landschap. Als laatste liggen er aan het westen van de 'Zilverbaan' nog twee bijzondere woongebieden in het unieke landschap. Dat zijn de 'landschappelijke grondgebieden' en het 'wonen in de natuur'.