Zilverackers

Al het mooie van het Brabantse landschap vind je in Zilverackers: bossen, weides, een beekdal, houtwallen, doorkijkjes in het landschap, grasland, openheid, boomgaarden, bomensingels, parkjes en beekjes. 

Aantrekkelijke woonplek

Wandelen met de hond, struinen in het bos en door de weide, kinderen spelen lekker buiten. Dit landschap maakt Zilverackers tot een superaantrekkelijk woongebied in Veldhoven, midden in de Brainportregio. Er is volop ruimte voor fietsers en wandelaars. Daarnaast liggen alle winkels, gezellige restaurants, leuke cafés, scholen en sportverenigingen in Veldhoven en Eindhoven om de hoek. Hier ervaar je ‘the best of both worlds’.

kind bij bosje

In ontwikkeling

De eerste twee woonkernen van Zilverackers zijn Oerle-Zuid thumb externe link pictogram en Huysackers thumb externe link pictogram. Oerle-Zuid is met 350 woningen bijna klaar. Alle vrije bouwkavels die de gemeente Veldhoven hier verkoopt zijn in optie of verkocht.

De bouw van 430 Nul-op-de-Meter woningen in Huysackers is in 2019 gestart. Hierover vind je op de website van de gemeente Veldhoven thumb externe link pictogram meer informatie. Daarnaast vind je informatie over nieuwbouw woningen in Huysackers thumb externe link pictogram (koop en huur) van projectontwikkelaar Floreffe. Hier vind je ook informatie over particuliere bouwkavels. De komende jaren krijgt Zilverackers verder vorm. Lees hier de Ontwikkelvisie Zilverackers (PDF, 89.5 mb).

 picknicktafel small

Samen bouwen aan dé ideale woonplek

In Zilverackers kun je ook met een groep een ídeale woonplek creëren. Maar ook om samen te ondernemen. Met volop mogelijkheden voor creatieve innovatieve ideeën én initiatiefnemers.

Wonen in de natuur, op een gezellig dorpsplein, aan het bos of in het beekdal. Ook is er plek voor ondernemers. Er is van alles mogelijk. Stel je voor: hier wonen straks gezinnen die samen willen delen, empty nesters die lekker rustig en groen willen wonen, stellen die iets ‘nieuws’ of high tech willen doen en mensen die samen een hobby of levensfase delen. Noem maar op. Jij mag het zeggen: hoe wil jij wonen in Zilverackers? 

Wil jij samen bouwen met een groep? Bekijk dan de bouwgroepen. Of meld zelf een idee voor een bouwgroep aan, individueel of als groep. 

De ambities voor de bouwgroepen staan verwoord in 7 kernkwaliteiten (PDF 2,24 mb).

 

Logo Zilverackers

Zilverackers
gemeente Veldhoven
Meiveld 1
5501 KA Veldhoven

Telefoon: 14 040
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.