Landschap en ligging

Zilverackers is een uniek gebied in Nederland. Dit deel van Brabant ligt aan het westen van Veldhoven en heeft een brede geschiedenis en verschillende landschappen. 

Verschillende landschappen

Zilverackers is een groot landschap waar je veel verschillen ziet. Dit deel van Brabant heeft heel veel te bieden. Zo vind je hier bosgebied, weilanden en landelijke gebieden. Daar ervaar je de openheid en zie je nieuwe, aantrekkelijke beekdalen. Dit landschap maakt het woongebied Zilverackers erg aantrekkelijk!

Het kransakkerdorp als inspiratie

Voor het ontwikkelen van Zilverackers willen we helemaal gebruik maken van het verleden van deze plek. Ook maken we gebruik van de verschillende kenmerken van het landschap. In Brabant vind je typische kransakkerdorpen. Dit zijn dorpen in de vorm van een krans. We gebruiken deze kransakkerdorpen als inspiratie voor de ontwikkeling van Zilverackers. Daardoor krijgt het eerste dorp; Huysackers, een centrale plek in Zilverackers. Om Huysackers heen worden de kleinere buurten en buurtschappen ontwikkeld.

Bestaande kwaliteiten die we belangrijk vinden

Het landschap aan het westen van Veldhoven bestaat uit open akkers. Akkers met houtwallen, dichte bosgebieden en beken. De beek aan het zuiden van de locatie zal in de aankomende jaren veranderen. Dit wordt dan een landelijk beekdal. Met plaats voor extra ruimte in de sloot waar water uit de omgeving wordt opgevangen. Ook is er plaats voor de ontwikkeling van de natuur.

Zilverackers biedt haar toekomstige bewoners het beste van twee werelden. Je kunt hier wonen waarbij het landschap bijna tot aan de voordeur komt. En met het plezier van het landschap van de Brabantse Kempen aan de achterkant. Ook heb je hier alle mogelijkheden die de omgeving te bieden heeft. Met het centrum van Veldhoven en Eindhoven dichtbij.

Meer over het landschap lezen? Download 'landschapsplan' (PDF | 54 MB)Heb je vragen over dit document neem dan contact op via telefoonnummer 14 040 of mail naar info@zilverackers.nl.