Landschap en ligging

Zilverackers bevindt zich in een uniek stukje Nederland. Dit deel van Brabant, het gebied ten westen van Veldhoven, heeft een rijke geschiedenis en een gevarieerd landschap.


Gevariëerd landschap

Het landschap ten westen van Veldhoven is een rijk en gevarieerd landschap dat als het ware een staalkaart vormt van wat Brabant te bieden heeft; bosrijke zones, agrarische gebieden waar de openheid nog ervaarbaar is, intieme landschapskamers en nieuwe, aantrekkelijke beekdalen. Het is juist dit landschap dat Zilverackers tot een aantrekkelijk woongebied maakt aan de rand van de regio Eindhoven.

Het kransakkerdorp als inspiratie

Met de ontwikkeling van Zilverackers willen we maximaal gebruik maken van het DNA van de plek en de verschillende karakteris- tieken van het landschap. Door het typisch Brabantse kransakkerdorp als inspiratie te kiezen voor de ontwikkeling van het gebied, krijgt het eerste dorp Huysackers een centrale positie in het gebied. Daaromheen wordt een krans van kleinere gehuchten en buurtschappen ontwikkeld. 

Bestaande kwaliteiten als uitgangspunt

Het landschap ten westen van Veldhoven bestaat uit open (bolle) akkers met houtwallen, dichte bosgebieden en beken. De beek ten zuiden van de locatie zal de komende jaren transformeren naar een landschappelijk ingepast beekdal met ruimte voor waterberging en natuurontwikkeling.

Zilverackers biedt toekomstige bewoners ‘best of both worlds’. Je kunt hier wonen met het landschap tot aan de voordeur en het recreatieve landschap van de Brabantse Kempen in de achtertuin, maar ook met het gemak van alle voorzieningen, in het centrum van Veldhoven en Eindhoven, op steenworp afstand.


Lees meer over het landschap in het landschapsplan (PDF 54 MB).

nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Dit veld is verplicht
Dit moet een geldig e-mailadres zijn

Volg ons ook op Facebook en Instagram voor nog meer nieuws.

contact

Meiveld 1
5501 KA Veldhoven

Telefoon: 14 040
info@zilverackers.nl