Voorlopig Ontwerp herinrichting openbare ruimte Roskam

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 8 oktober 2024 ingestemd met de ter inzagelegging van het voorlopig ontwerp voor herinrichting van de Roskam. Omdat de riolering wordt vervangen, is er de mogelijkheid andere zaken in de openbare ruimte aan te passen. Het voorlopig ontwerp hiervoor ligt vanaf 15 oktober tot 12 november 2024 ter inzage.

Het deelgebied Gehucht Zuid is bouwrijp gemaakt. Binnenkort starten de bouwaannemers met de geplande bouw van de woningen. Hiervoor is het nodig dat het gebied wordt aangesloten op het riool in de Roskam. De riolering van de Roskam is verouderd en moet daarom vervangen worden. Dit geeft de ruimte om andere zaken in de openbare ruimte aan te passen. Hierover hebben bewoners meegedacht.

Er is een voorlopig ontwerp gemaakt dat nu ter inzage ligt. In het plan wordt de riolering gesplitst waardoor het hemelwater en het vuil rioolwater apart wordt afgevoerd. De definitieve knip (middelpunt van het deelgebied Het Gehucht) en de kruising Roskam Sondervick wordt verhoogd aangelegd met een plateau om het doorgaande verkeer af te remmen, dit zal in een latere fase aangelegd worden.

Inzage

U bekijkt het voorlopig ontwerp op de webpagina Zilverackers. Het plan ligt ook ter inzage in het gemeentehuis. U kunt dit opvragen bij de receptie.

Het voorlopig ontwerp ligt ter inzage van 15 oktober tot 12 november 2024. In deze periode kunt u vragen stellen/reageren op het voorlopig ontwerp. Dit wordt ook wel een zienswijzen genoemd. U kunt dit doen door een mail te sturen naar gemeente@veldhoven.nl onder vermelding van: ‘Zienswijzen inrichtingsplan reconstructie Roskam’.

Na de ter inzagelegging worden de zienswijzen beoordeeld en mogelijk leidt dit tot aanpassingen in het ontwerp. Hierna stelt het college van burgemeester en wethouders het gewijzigde ontwerp definitief vast.

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met het cluster Planvorming, bereikbaar via telefoonnummer 14 040.